Тимот на Жан Митрев

Борче Георгиевски

Спец. по интерна медицина
Супспец. по хематологија

borche.georgievski@zmc.mk

2007

Субспецијалист по Хематологија

1995

Докторат по медицински науки Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р. Македонија

1987

Специјалист по интерна медицина

1983 – 1987

Специјализација  по интерна медицина

1979

Доктор по медицина, Медицински Фацултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р. Македонија

2022 – во тек

Специјалист по интерна медицина – Субспецијалист по хематологија во Клиничката болница Жан Митрев, Скопје

2004 – 2022

Член на координативно тело на катедра по интерна медицина

1986 – 2022

Настава по интерна медицина на Медицински Факултет Скопје

2000 – 2022

Раководител и основноположник на трансплантација на коскена срцевина хематопоетски матични клетки во Р. Македонија

2006 – 2007

Директор на ЈЗУ Клинички Центар

1999 – 2002

Директор на ЈЗУ Клиника за Хематологија Скопје

1979 – 1983

Доктор по медицина во Здравствен дом Качаник, Р. Косово

2000 – 2022

Носител и учесник во научно-истражувачки проекти од областа на трансплантацијата, регенеративната медицина и хематологијата

1997 – 1999

Стручно усовршување во „Центар за трансплантација на коскена срцевина“ во „Георге Папаниколау“ – Солун, Р. Грција

1992 – 1993

Специјализација во „Центар за трансплантација на коскена срцевина“ во Милано, Р. Италија

  • Американска асоцијација за хематологија
  • Од 2005 – 2017 год. Член на Советот на Г.Скопје и заменик градоначалник на Г.Скопје
  • Хуманитарно здружение на пациенти лекувани со трансплантација на хематопоетски матични клетки
  • Македонско здружение за трансплантација на органи и ткива
  • Тим лидер на трансплантација со хематопоетски матични клети во Р.Македонија и член на ЕМБТ – Европска групација за трансплантација на коскена срцевина
  • Лекарска комора на Р. Македонија

  • Автор и коавтор на повеќе од 250 научни трудови од областа на хематологијата, трансплантација и регенеративната медицина
  • Коавтор на книгата по интерна пропедевтика медицина (клиничко испитување) и Хематологија
  • Ментор на магистерски и докторски дисертации одбранети на Медицински факултет Скопје, Р. Македонија

Англиски

Српски

Хрватски

Останати доктори од овој оддел

Вилма Ампова Соколов

Д-р Вилма Ампова Соколов

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

vilma.ampova@zmc.mk

Види го профилот
Тања Анѓушева

Доц. д-р Тања Анѓушева

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

tanja.anguseva@zmc.mk

Види го профилот
Борјанка Георгиева

Д-р Борјанка Георгиева

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

borjanka.georgieva@zmc.mk

Види го профилот
Зорица Зајкова

Д-р Зорица Зајкова

Спец. по интерна медицина

zorica.zajkova@zmc.mk

Види го профилот
Јасмина Зафировска

Д-р Јасмина Зафировска

Специјалист по интерна медицина

jasmina.zafirovska@zmc.mk

Види го профилот
Нинослав Ивановски

Проф. д-р Нинослав Ивановски

Спец. по интерна медицина
Супспец. по нефрологија

ninoslav.ivanovski@zmc.mk

Види го профилот
Енвер Идоски

Д-р Енвер Идоски

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

enver.idoski@zmc.mk

Види го профилот
Шпенд Идризи

Д-р Шпенд Идризи

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

shpend.idrizi@zmc.mk

Види го профилот
Милка Клинчева

Проф. д-р Милка Клинчева

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

milka.klinceva@zmc.mk

Види го профилот
Милан Марковски

Д-р Милан Марковски

Специалист по интерна медицина

milan.markovski@zmc.mk

Види го профилот
Илија Нешковски

Д-р Илија Нешковски

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

ilija.neskovski@zmc.mk

Види го профилот
Катерина Ристоска

Д-р Катерина Ристоска

Спец. по интерна медицина
Супспец. по нефрологија

katerina.ristoska@zmc.mk

Види го профилот
Тања Трпевска

Д-р Тања Трпевска

Специјализант по интерна медицина

tanja.trpevska@zmc.mk

Види го профилот
Васко Трпески

Д-р Васко Трпески

Општа медицина

vasko.trpeski@zmc.mk

Види го профилот
Лилија Хаџиевска

Д-р Лилија Хаџиевска

Специјалист по општа медицина

lilija.hadzievska@zmc.mk

Види го профилот