Доктор Јасна Анастасовска дел од тимот на Zan Mitrev Clinic

Дневна доза здравје

февруари 02,2019

Од денес во нашата клиника со работа започна примариус д-р Јасна Анастасовска специјалист педијатар ревматокардиолог. Д-р Анастасовска има 30 годишно искуство во делот на детската ревматокардилогија. Се едуцирала во Хрватска, Србија и Бугарија и учествувала на бројни стручни европски и светски конгреси од областа на детската ревматологија и кардиологија.

Д-р Јасна Анастасовска ќе биде дел од тимот на детската кардиохирургија што од први февруари започна да работи во склоп на Клиничката болница „Жан Митрев“.

Нејзината амбуланта ќе биде отворена за сите деца со проблеми со срцето, комплетно финансиски покриени од ФЗОМ.