Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

19.10.2023

Да бидеме секогаш подготвени, а да се надеваме дека никогаш нема да се случи земјотрес

Горди сме што нашиот медицински тим беше дел од вежбата по прва помош во итна ситуација – земјотрес, која се одржа на 18 октомври на неколку локации во Скопје. Во организација на Црвен крст на република Северна Македонија за неколку часа беа изведини координирани спасувања и пружање помош по однапред разработено сценарио во вежбата насловена како „Хуманитарен одговор 2023“..
Подготвеноста и мотивираноста на сите учесници беа на највиско ниво со цел соодветен одговор и неопходна помош и поддршка на нашите граѓани во неволја.