Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

30.11.2022

Доброволна крводарителска акција за подигање на здрвствената култура и јавната свест

Согласно потпишаниот меморандум за соработка за крводарителство со Blood Bank TENK, во текот на вчерашниот ден беше реализирана акција за доброволно дарување крв.
Во присуство на претставници од Институтот за Трансфузиона медицицина, доборволци од Црвениот Крст, медицинскиот и немедицинскиот персонал од Клиничката болница Жан Митрев заедно со членови на нивните потесни семејства се солидаризираа и доброволно даруваа крв.
Оваа акција е втора од овој вид и како таква полека прераснува во традиција.
Им благодариме на д-р Митрев и на сите наши колеги за несебичната поддршка. Со ова уште еднаш покажавме дека како колектив поседуваме високи етички, хумани и морални вредности.