Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Последни новости од нашата клиника

Назад до Настани

30.03.2022

Два нови производи од брендот за едицинска козметика Институт во Ист Гејт Мол

Вчера во Ист Гејт Мол и официјално отпочна продажбата на два нови производи од брендот за медицинска козметика Институт

Нашиот бренд за медицинска козметика Институт, како еден од 9 стартап херои подржани од Фондот за иновации беше дел од промоцијата која се одржа во Тинекс маркетот во склоп на Ист Гејт Мол. Во присуство на директорот на Фондот за иновации, заменкот Амбасадор на Швајцарија, претставници на останатите компании стартап херои и новинарите, отпочна официјално промоцијата и продажбата на сите производи од овој проект. За нив е резервирана посебна полица со цел поттикнување на домашните производи.
Имено, двата најнови производи крем за раце и крем за лице од вчера се достапни во поголемите Тинекс маркети. Станува збор за висококвалитени производи без бои, конзерванси и мириси погодни за сите возрасти. Кремот за раце содржи ксилитол и глицерол чија функција е да ја одржува влажноста и мекоста на кожата. Додека пак, кремот за лице со бадемово масло и овес е наменет за сува и осетлива кожа. Тој ја смирува кожата и ја хидрира одржувајќи ја нејзината бариерна функција.
Ви пренесуваме дел од атмосферата и им посакуваме среќен и успешен почеток.