Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

20.05.2022

И оваа година направени над 50 бесплатни дерматолошки прегледи


Како дел од активностите за поддршка на Европската кампања за подигање на свеста за рано откривање на меланом беа реализирани над 50 бесплатни дермоскопски прегледи.

Клиничката болница Жан Митрев со својот тим дерматолози во состав д-р Александра Лазаревска и д-р Анџелка Илиева од Центарот за естетска дерматологија, со изведените бесплатни прегледи се приклучи кон годинешната Европска кампања насловена ,, За појава на рак на кожата не се важни годините, важна е важата УВ километража,,.

Тие успеаја во оваа еднодневна акција да прегледаат повеќе од 50 пациенти при што, освен прегледот им дадоа и дополнителни насоки и совети за навремена превенција на ракот на кожа. Да не заборавиме дека доколку се открие на време меланомот е излечив, затоа не чекајте.

Закажете го својот термин за дерматолошки преглед на 02/3104-910.