Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

26.06.2023

Клиниката Жан Митрев учествуваше на невропсихијатрискиот конгрес во Пула, Хрватска

Клиничката болница Жан Митрев учествуваше на невропсихијатрискиот конгрес кој се одржа во Пула, Хрватска во период од 18-21 мај 2023 г, претставен со д-р Марија Костадиновска, специјалист по психијатрија. Конгресот е од интернационален карактер, традиционален, 62-ри по ред, каде со свое учевство се и еминентни стручни лица од Европа и Америка. На конгресот беа опфатени теми од двете области на интерес и неврологија и психијатрија, со особен осврт кон невролошки и психијатриски последици од цереброваскуларни заболувања и повреди на мозокот, клиничка вредност и проблеми на современата техничка медицина, стареење на мозокот, невро- и психогеријатрија, деменција. Д-р Костадиновска со своето учевство презентираше дел од улогата на психијатарот во грижата на лицата во постоперативен период, како и искуствата од амбулантската работа.