Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

28.11.2018

Leviker – Природно и иновативно решение за масни нарушувања на црниот дроб

На 28.11.2018 во аудиториумот на ZMC, д-р Сашо Блажевски одржа презентација на тема „Leviker – Природно и иновативно решение за масни нарушувања на црниот дроб“.

Левикер е природен додаток на исхрана кој содржи стандардизиран екстракт од Prunusmume. Супер овошјето, познато како јапонска кајсија, се користи традиционално во Азија поради неговите хепатопротективни и антиоксидативни својства. Содржи стандардизирана концентрација на олеанолна и урсолна киселина, две биоактивни природни состојки на Prunusmume, како и холин. Левикер придонесува за одржување на нормалната функција на црниот дроб и за нормален метаболизам на мастите. Може да ја потпомогне функцијата на црниот дроб додека се употребуваат лекови кои го тераат црниот дроб „да работи прекумерно“ (интензивен метаболизам).

Овој производ кај нас е достапен благодарение на Бионика Фармацеутикалс во соработка со Stragen Pharma SA од Швајцарија.