Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

10.09.2019

Магнетна резонанца на срце – современ тренд во дијагностиката и прогнозата на срцевите болести

Денеска во Zan Mitrev Clinic се одржува стручен состанок на тема “Магнетна резонанца на срце- современ тренд во дијагностиката и прогнозата на срцевите болести“. Од нашата клиника свое предавање на настанот на кој учесвуваа триесетина доктори од различни области, како од Zan Mitrev Clinic така и од останатите државни и приватни клиники, имаше докторка Тања Анѓушева на тема „Тимска евалуација на напредната срцева слабост “. На неколку теми свое излагање имаше и Доц. Др. Јадранка Стојановска која е доцент по радиологија и работи на Одделот за радилогија на Универзитетот во Мичиген. Своето искуство и знаење пред присутните го сподели и Проф. Др. Љубица Георгиевска – Исмаил која одржа предавње за Амилоидна кардиомиопатија.