Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

07.04.2023

Нашиот медицински тим дел од најголемиот конгрес за интервентна кардиологија во Индија

Д-р Вилма Ампова Соколов и сестра Соња Русевска дел од учесниците на најголемиот водечки конгрес за интервентна кардиологија

Минатиот месец на две локации во Индија во Гуаџарат и во Ченаи, се одржаа два важни настани. Најпрво од 14 до 15 март се одржа академијата за ,,Сложени интервентни техники поглавје 17,, во организација на Мерил, а потоа од 16 до 18 март следеше и Индија Лајв една од најголемите конференции за интервентна кардиологија во Азископацифичкиот регион. Нашите претставнички д-р Vilma Ampova-Sokolov и сестра Соња Русевска присуствуваа таму заедно со над 3000 кардиолози од целиот свет. Едукативната содржина, преносите во живо, реномираното национално и меѓународно учество на универзитетите и академската интеграција на регионалните мисловни лидери беа силата на овој состанок.