Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

18.10.2023

Нашите сестри на 2-от меѓународен конгрес

Минатата недела во периодот од 13 до 15 октомври, во Струга во организација на ,,За нас,,- Унијата на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри се одржа вториот конгрес насловен како ,,Здраствената нега-научна дисциплина,,. На овој едукативен настан свое учество со предавања на теми поврзани со сестринството одржаа нашите сестри: Жанета Богоевска-Митева, Сања Давидов, Елизабета Димовска, Сузана Димишковска, Астрит Ејупи, Деспина Зафировска, Ирена Котеска, Марина Лазевска, Иван Наунов, Светлана Ончева, Соња Русевска, Андреја Србиновски и Весна Стојановска.
Годинава за првпат како рамноправна членка на Балканската асоцијација на медицински сестри, учество зедоа преку 400 учесници предавачи и соработници. Исто така за првпат беа доделени и одликувања од прв ред во име на првата македонска медицинска сестра – Славјанка Влахчева.