Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

13.09.2021

Обука за дермални филери во нашиот центар за естетска дерматологија

Континуираното вложување во практична примена на знаењата е од клучна важност во секојдневната работа на нашите доктори. Овој пат во нашиот центар за естетска дерматологија се одржа целодневна работилница за апликација на дермални филери. Едукацијата беше од типот ,,hands-on,, работилница спроведена од страна на едукаторите д-р Горана Бјелиќ и  д-р Анџелка Илиева кои работеа со брендот Белотеро на Мерц Естетикс. Сите модели си заминаа задоволни од разубавувањето за кое активно учество зема и нашиот дерматолог д-р Александра Лазаревска.

Ова е прва обука од овој тип, а ќе следуваат и други во центарот за естетска дерматологија кој е комплетно подготвен за настани од ваков тип.