Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

28.05.2021

Одржана презентација на најновите производи од линијата Ортомол и Институт

Во средата на 26 мај во просториите на Клиничката болница Жан Митрев се одржа едукативна презентација на производи од брендовите Ортомол и Институт наменета за сите фармацевти од каналот големопродажба. Имено беа претставени ортомолекуларните витамински препрарати од широката палета производи на Ортомол: Имун – наменет за подобрување на имунитетот, Јуниор Плус Ц за деца, Остео, Кардио и Бјути кој е специјална формула за здрава кожа, коса и нокти. Исто така беше претставена линијата медицинска козметика од брендот Институт т.е бариерната маст Филагрин Протект која со својата иновативна формула овозможува ефикасна хидратација и заштита на сува и оштетена кожа, препорачана за атопичен дерматит.
Во рамките на оваа презентација беа претставени и неколкуте 100% ладно цедени масла од семиња. Маслото од лен, од семки од тиква, благ бадем, како и козметичките масла од чиа и шипка.
Благодарение на Николина Мишева, Бојана Филиповска и Марина Релушкоска сите присутни се запознаа со можните придобивки во по поглед на подобрување на здравјето со користење на овие производи.
Овие производи се достапни во сите подобро снабдени аптеки, како и во нашата болничка аптека Фила 02/31094926 или на https://aptekafila.mk/