Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

25.04.2018

Олимпијци: Среќно!

 

Специјална Олимпијада Македонија со фудбалски тим од десет атлети, лица со попреченост од ДСУ „Наум Охридски“, ќе ја претставува Македонија на Европскиот фудбалски турнир „7-a-side“кој ќе се одржи во Ст. Петерсбург, Русија во периодот од 22. до 27. април. Фудбалската федерација на Македонија е еден од поддржувачите на атлетите од Специјална Олимпијада Македонија а свој придонес во поддршката даде и Zan Mitrev Clinic каде се извршија спортските прегледи на нашите атлети.

– Би сакала да се заблагодарам за несебичната поддршка која веќе третата година по ред, вашата клиника ја дава на лицата со попреченост кои спортуваат во Специјална Олимпијада Македонија. Искрено сакам да честитам на целиот тим кој ги изврши медицинските прегледи, за професионалниот пристап, коректниот однос и еднаквиот третман на нашите атлети како вистински спортисти, со што покажаа дека вашата клиника и персоналот имаат навистина отворени погледи кон развој на едно инклузивно општество во кое сите сограѓани имаат еднаков пристап и третман – ни изјави Ана Петровска, национален директор на Специјална Олимпијада Македонија

На турнирот ќе учествуваат 16 тимови од 12 земји, меѓу кои: Русија, Швајцарија, Казахстан, Црна Гора, Хрватска, Латвија, Летонија, Узбекистан, Словачка, Фарски острови, Белорусија и Македонија. Турнирот е во организација на Специјална Олимпијада Русија и Фудбалската унија на Русија, кои оваа година со поддршка на УЕФА за првпат по 10 години се отворени за учество на тимови од цела Европа, кои ќе натпреваруваат во комплексот Зенит.