Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

02.02.2024

Превенцијата да ни стане навика

Светскиот ден за борба против ракот секоја година се одбележува на 4 февруари, а годинава под мотото: ,,Да го затвориме кругот, секој има право на пристап до нега доколку заболи од рак,,. Одбележувањето на овој ден има за цел да промовира подигање на свеста за оваа болест. Исто така, помага да се зајакнат активностите во насока на навремено откривање, превентивни мерки и лекување. Ракот опфаќа голема група болести кои можат да зафатат било кој орган или ткиво од телото. Ние како институција бидејќи сме свесни дека секој еден игра улога во создавањето на свеста, го поддржуваме одбележувањето на овој ден.
Нашиот комплетен тим ви стои на располагање со цел да понуди содветно решение за било која медицинска тема. Закажете преглед на 02/3091-484.