Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

22.06.2023

Проф. д-р Васил Илиев со едукативна панел дискусија на настанот организиран од Ананас и Групер

Како дел од овогодишната заедничка кампањата насловена како ,,Остани здрав,, а фокусирана на женското здравје, односно пред се на превенција и рана дијагностика на рак на грло на матка и рак на дојка беше одржана едукативна панел дискусија. На овој настан организиран од Ананас и Групер, како еден од говорниците учествуваше и проф. д-р Васил Илиев. Целта беше да допреме до поголем број на млади девојки и жени, со интенција подигнување на свеста за редовни ехо прегледи на дојка, гинеколошки прегледи и правење на ПАП тестови, како и вистинско време за почеток на мамографски прегледи, со цел рано откривање и превенција на овие болести.
Позитивниот фитбек од бројните присутни ни дава надеж дека ја исполнивме нашата улога – едукација за начините на навремена превенција на карцином на репродуктивните органи.