Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

17.01.2019

Промовирана книгата „ЖАН МИТРЕВ – ОД СОН ДО РЕАЛНОСТ, ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА МОДЕРНА МЕДИЦИНА НА БАЛКАНОТ“

Втората годишна конференција „Медицината и трансформацијата на општеството во Европа и светот“, со екслузивно присуство на Н.Е. Романо Проди, добитник на Светската награда за хуманизам за 2019 година, поранешен премиер на Италија, Претседател на Европската комисија и еден од водечките мислители на Европа, се одржa во четврток, 17 јануари, во Кинотеката на Македонија. Оваа конференција се одржа во организација на:

• Европската академија на науките, уметностите и книжевностите и нејзиниот претседател Жан-Патрик Конрад, од Империал Колеџ од Лондон

• Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска филмска, театарска и танцова академија, ЕФТА – Скопје

• Асоцијацијата на фестивалите на Југоисточна Европа, SEE a Paris – Париз, Берлин

• Охридската академија на хуманизмот – Охрид

• Zan Mitrev Clinic – Скопје

На конференцијата свечено беше промовирана книгата „ЖАН МИТРЕВ – ОД СОН ДО РЕАЛНОСТ, ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА МОДЕРНА МЕДИЦИНА НА БАЛКАНОТ“ од професорот Жан-Патрик Конрад.
Воедно, од страна на Н.Е. Романо Проди, за прв пат ќе биде врачена наградата „Млад Хуманист 2019“ на Д-р Седрик Оуанекпоне од Централоафриканската република, за неговата пожртвувана борба против најтешките болести во земјите од африканскиот континент. Оваа награда ја доделува Универзитетот за аудиовизуелни уметности, во соработка со Охридската академија на хуманизмот.