Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

02.06.2021

Реализирани над 50 бесплатни дермоскопски прегледи

Како дел од активностите за поддршка Европската кампања за подигање на свеста за рано откривање на меланом насловена како ,,Вашето минато ја одредува вашата иднина,, д-р Александра Лазаревска и д-р д-р Анџелка Илиева од одделот за дерматологија во склоп на клиничката болница жан Митрев, извршија над 50 бесплатни дермоскопски прегледи. Оваа еднодневна акција се покажа како исклучително успешна и поради фактот што сите прегледани пациенти добија и дополнителни насоки и совети за навремена превенција на ракот на кожа.Да не заборавиме дека доколку се открие на време меланомот е излечлив, затоа закажете навреме термин за дерматолошки преглед на 02/3104-910.