Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

05.06.2023

Секогаш со задоволство се приклучуваме онаму каде се потребни информации поврзани со теми од здравството

Оваа година на покана на ИПС, а во склоп на едукативниот настан кој се одржа на 30 мај, нашиот специјалист клинички онколог д-р Милан Ристески, одговараше на прашања поврзани со подигање на свеста за карцином на дојка. Овогодишниот проект изработен од група ученици беше од областа на биологијата при што тие ги претставија своите согледувања за потребата од зголемена лична и општествена свесност за ракот на дојката. Прашања имаа не само учениците, туку и на нивните родители кои во голем број беа присутни на овој настан.
Како општествено одговорна институција, нашата клиника останува отворена за сите видови едукативна и промотивна соработка со институциите и организациите од државата чија задача е промоција на здравјето.