Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

19.05.2023

Широко отворени врати за идните медицински лица

Во склоп на активностите за запознавање на учениците со организација на работата во современа медицинска установа, неколку класа идни медицински сестри и акушерки од Општинското средно медицинско училиште Младински Актив ОСМУ “ Д-р. Јован Калаузи “ – Битола. За време на оваа посета 89 ученици од III година заедно со своите професори беа во можност да ја осетат работната атмосфера. Им благодариме за посетата и им посакуваме успех во нивното понатамошно образование.