Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

06.10.2022

Специјални пакети по повод месец на женско здравје

Во месецот на женското здравје темите кои ги засегаат жените се многубројни, како од физички така и од психолошки аспект.
Најголемиот страв доаѓа секако од можна појава на канцер на дојки или јајници. Но, тука се и проблемите поврзани со сексуално преносливите болести, хормоналниот дисбаланс, болестите на срцето или тироидната жлезда, како и менталното здравје.
Во тој контекст важно е секоја жена да одвои време за себе со цел превенција и справување со можните заболувања.

Ние во нашиот Центар за женско здравје при клиничката болница Жан Митрев овој месец имаме специјална понуда која опфаќа персонализирани превентивни и дијагностички прегледи. Така, при секоја направена 2Д или 3Д мамографија добивате бесплатно ехо на дојки и мерење на густината на коските. На располагање се и дијабетолошки и ендокринолошки прегледи со анализа на тироидни хормони. А достапни се и најразлични гинеколошки пакет прегледи кои вклучуваат ПАП/ХПВ и други микробиолошки анализи во зависност од потребата.

За да дознаете повеќе и за да закажете термин кој ви одговара јавете се на 02/30 91 484.