Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

27.09.2023

Споделеното знаење е клучот за напредок

Во клиничката болница Жан Митрев во континуитет се спроведуваат стручни предавања од најразлични медицински области. Минатиот четврток на тема ,,Надминување на новите предизвици во медицината,, наш гостин предавач беше светски познатиот експерт проф. д-р Елиезер Шалев од Израел –Декан на Медицинскиот факултет Технион од Хаифа. Тој е инаку добитник на наградата за животно дело од Министерството за здравство на Изрел за особен придонес во развојот на генетиката.

Со своето предавање ги воодушеви присутните покажувајќи ја својата експертиза и длабоко разбирање на современите предизвици во областа на медицината. Илустрирајќи со примери зборуваше за последните достигања во пренаталната генетска дијагностика и генските терапии.
Посебен акцент стави на значењето и соработката меѓу научниците, лекарите и индустријата што беше особено впечатливо. Присутните имаа можност да се вклучат во интерактивната дискусија по завршувањето на предавањето, каде се споделуваа идеи и се поставуваа прашања за предизвиците во медицината.

Влезот беше слободен, што им овозможи на сите заинтересирани да се вклучат и да го проследат настанот. Се надеваме дека ова предавање ќе стимулира нови идеи, истражувања и иновации во медицината, што ќе придонесе за подобрување на здравјето и добробитта на луѓето.
Голема благодарност до проф. д-р Шалев за неговото време, споделено знаење за време на ова интересно предавање. Се надеваме дека во иднина ќе имаме повеќе прилики да го слушнеме и да учиме од неговата богата експертиза.

Секако посебна благодарност и за д-р Милан Ристески – онколог во нашата клиника, кој беше модератор на овој настан.