Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

24.04.2018

Средношколците од СОУ „Ѓорче Петров“ со желба во иднина да работат во Zan Mitrev Clinic

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп од трета година, здравствена струка – медицинска сестра, под менторство на нивните стручни наставници и оваа година традиционално беа во посета на Zan Mitrev Clinic. Целта на посетата беше учениците да се запознаат со начинот на работа во клиниката како и со дијагностичките методи.

– Учениците беа воодушевени најнапред од грандиозноста на болницата па меѓу себе коментираа дека се чувствуваат како да влегуваат во луксузен хотел. Добредојде на групата учениците од трета година и нивните професори им посака главната сестра на одделот за интензивна нега сестра Жанета Богоевска – Митев која ги запозна генерално со начинот на организацијата и функционирање на болницата. Заедно посетија низа одделенија, каде што ги информираше за специфичностите и уникатноста за секој оддел. Учениците видоа како функционираат амбулантскиот и дијагностичкиот центар, како и за апаратурата, а ја потенцираше и стручноста на докторите и медицинскиот персонал. Таа споделуваше искуства со нив, а секако им даде и неколку препораки за во иднина. Оваа посета за учениците беше едно позитивно искуство кое кај нив предизвика желба еден ден и тие како доктори или медицински сестри да работат во оваа клиника – ни изјавија стручните наставници од училиштето.

Тие додаваат дека учениците се воодушевени од опремата, можностите и условите со која располага клиниката како и од срдечноста на вработените кои со насмевка и со големо трпение им се посветуваат на пациентите.