Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

01.07.2019

Стручна работилница за детска кардиологија во ZMC

 

Во просториите на Zan Mitrev Clinic на 28.06.2019 година се одржа стручна работилница за детска кардиологија. Предавачи беа д-р Јасна Калај и д-р Војслав Парезановиќ, кардиолози од Универзитетската Детска Клиника од Белград, кои имаа серија предавања за вродените срцеви маани кај децата како и за ехокардиодијагностиката. Во завршницата од работилницата, триесетината лекари специјалисти имаа можност за практична обука која се направи на деца со вродени кардиопатии и на две трудници кај кои беа дијагностицирани пренатално промени кај срцето на плодот. Работилницата беше акредитирана од Лекарска Комора на Македонија.