Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

07.02.2024

Традиционална крводарителска акција во Клиника Жан Митрев, вработените и нивните семејства даруваа крв

Во клиничката болница Жан Митрев се одржа традиционалната доброволна крводарителска акција. Вкупно 57 вработени на Клиника Жан Митрев, медицински и немедицински персонал доброволно даруваа крв, а со нив се солидаризираа и членовите на потесните семејства на вработените кои, исто така донираа крв.

Крводарителската акција се спроведува по третпат и е согласно потпишаниот меморандум за соработка за крводарителство со Blood Bank TENK. Акцијата се реализира во организација на Институтот за трансфузиона медицина, Blood Bank TENK и во присуство на доброволци од Црвен крст на Македонија.

Одржувањето на редовни крводарителски акции во Клиничката болница Жан Митрев и доброволното учество на вработените, ги искажуваат високите етички, хумани и морални вредности на целиот колектив и придонесуваат за подигање на здравствената култура и јавната свест за постојаната потреба од крводарителство.