Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Zan Mitrev Clinic учесник на шестиот Конгрес на Македонското здружение по кардиологија

Назад до Настани

07.10.2019

Zan Mitrev Clinic учесник на шестиот Конгрес на Македонското здружение по кардиологија

Од 3 до 6 октомври во Охрид се одржа шестиот Конгрес на Македонското здружение по кардиологија со меѓународно учество. Конгресот беше наменет за кардиолози, специјализанти по кардиологија и други професионалци кои работат во областа на кардиологијата кои учествуваа во различни теми од кардиоваскуларната медицина.

На конгресот беше претставена и Zan Mitrev Clinic со свои претставници а секако како прв предавач со доктор Жан Митрев по што следеа предавањата на доктор Иван Милев, доктор Предраг Милојевиќ и докторка Тања Анѓушева.

Една од главните теми на Конгресот беше кардиоваскуларните сликовни техники, кои се многу важен сегмент во поставувањето на дијагнозата, прогнозата, одлуката за третман и следење на кардиоваскуларните заболувања. Коронарните и структурните миокардијални заболувања третирани со перкутани интервенции, срцевите аритмии и болест на периферните артерии беа темите кои исто така беа во фокусот на Националниот Конгрес на Македонското здружение по кардиологија.

Секако дека и коронарната артериска болест, срцевата слабост, кардиомиопатиите, превентивната кардиологија, фармакотерапијата, кардиохирургијата, педијатриската кардиологија и други кардиоваскуларни заболувања имаа свое место за презентација и дискусија на Конгресот.

Конгресот беше составен од пленарни сесии со домашни и меѓународни експерти, симпозиуми, орални и постер презентации во областа на современата кардиоваскуларна медицина.

За време на Конгресот се одржа првиот Балкански конгрес на медицински сестри и техничари каде што нашата клиника зеде видно место со своите претставници.

Овој Конгрес е можност за размена на искуства за најновите научни и професионални достигнувања во кардиологијата и за слушање и запознавање на колегите од овие области од земјата и од странство.