Физиотерапија во удобноста на вашиот дом

Дневна доза здравје

август 08,2020

Како резултат на моменталната ситуација т.е потенцијалната опасност од заразување и ширење на Sars-Cov2 вирусот и болеста Ковид-19, голем број на пациенти избегнуваат да посетат физиотерапевт и со тоа го одложуваат соодветното третирање на нивните состојби.

 

Клиничката болница „Жан Митрев“ за сите оние кои се двоумат или не сакаат да го напуштат својот дом, обезбеди можност за испраќање на својот тим физиотерапевти, кои ќе ви ги овозможи овие услуги во удобноста на вашиот дом.

Стручниот тим од 6 физиотерапевти  со долгодишно искуство е обучен да ги третира следните состојби:

  1. Ортопедски состојби

– Болки во зглобовите и мускулите;

– Болки и напнатост во вратот;

– Болки и напнатост во грбот;

– Смрзнато рамо, тениски лакт и сл.

  1. Невролошки состојби

– Состојби по мозочни удари;

– Парези/парализи на нервите;

– Ишијалгија;

– Нервопатии.

  1. Рехабилитација по спортски повреди:

– Истегнување на зглобови;

– Повреди на лигаменти и менискуси.

  1. Постоперативна рехабилитација:

– Рехабилитација по кардиохируршки оперативни третмани;

– Рехабилитација по замена на големи зглобови (колк,колено);

– Рехабилитација по ампутации;

– Рехабилитација по фрактури.

  1. Респираторна физиотерапија:

– Ослободување на дишни патишта од секрет по кардиохирушки оперативни третмани;

– ХОББ.

  1. Геријатриска рехабилитација, третмани за постура и сл.

Зошто да одберете ваков пристап?

– Брзо опоравување;

– Личен третман со целосно насочени внимание кон вашата состојба;

– Добивате соодветни насоки за спроведување на вежби и активности во вашиот дом во останатиот дел од денот;

– Го организирате времето кое што ви одговара, нема потреба да го напуштате домот и не чекате со други пациенти;

– Не губите време во организација на превоз до здравствената установа (има голем број на пациенти кои што поради здравствената состојба и не се во можност да го напуштат домот);

– Најважно од се е тоа што третманот е во вашиот дом така што не постои никаква опасност од можна зараза со вирусот.

 

Физиотерапевтски третмани кои се достапни

– Електротерапија (Невромускулна стимулација, ТЕНС, Интерферентни струи, Функционална магнетна стимулација);

– Кинезитерапија;

– Кинезиотејпинг;

– Респираторна физиотерапија;

– Кинемат (во комбинација со електростимулација или без);

– Физиотерапевтска проценка;

– Комбинирани третмани (кинезитерапија со електротерапија и сл.).

 

Не дозволувајте вашето здравје да биде на второ место.

Закажете термин на нашиот телефон 02/3091 – 484 и добијте професионален физиотерапевтски третман во вашиот дом.