Почнува со работа детскиот кардио хирург д-р Владимир Чадиковски

Дневна доза здравје

февруари 02,2019

Од први февруари 2019 година во склоп на Клиничката болница Жан Митрев со работа почнува детскиот кардио хирург и детски хирург д-р Владимир Чадиковски.

Соработката со Д-р Чадиковски ја почнуваме во областа на Детската кардиохирургија, која со Одлука на Владата на Р. Македонија преминува во рамките на Клиничката болница Жан Митрев, но и во делот на општата детска хирургија од новороденечка до 16 годишна возраст.

Д-р Чадиковски со работа во амбуланта започнува од среда 6 февруари и секоја наредна среда ќе можете да закажете термини во периодот од 9 до 12 часот.