Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

12.05.2021

12 MAJ – DITA NDËRKOMBËTARE E INFERMIEREVE

Infermierët janë kontakti i parë me pacientin, ndihma dhe ngushëllimi i parë, janë ata të cilët të parët i zgjasin dorën pacientit dhe kujdesen për shëndetin e tyre.

Këshilli Ndërkombëtar i Infermierëve, çdo vit me datë 12 maj, feston Ditën Ndërkombëtare të Infermierëve për t’u dhënë atyre njohjen e duhur dhe për të theksuar përfshirjen e tyre në procesin e trajtimit të pacientëve.

Kjo datë është zgjedhur në mënyrë simbolike sepse shënon ditëlindjen e pionieres së këtij profesioni, infermieres së njohur Florence Nightingale e cila ka hapur shkollën e parë të infermierisë duke e vendosur këtë profesion si një nga hallkat kryesore në mjekësi. Ajo ka lindur në Angli në vitin 1820 dhe është themeluese e këtij profesioni.

I UROJMË TË GJITHË INFERMIEREVE GËZUAR DITËN NDËRKOMBËTARE TË INFERMIEREVE!