Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

09.07.2021

4 problemet më të shpeshta me flokët

Rënia e flokëve

Rënia e flokëve mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh, përfshirë praninë e zbokthit, yndyrën e tepërt në rrënjën e flokëve, sëmundjet e sistemit të tretjes, ndryshimet në sistemin nervor, shtatzëninë, problemet emocionale dhe sëmundjet infektive. Sidoqoftë, duhet të merret parasysh se është e zakonshme dhe normale të humbasësh mesatarisht 50 deri në 80 qime në ditë.

Zbokthi

Zbokthi është një çekuilibër në procesin e humbjes së qelizave natyrore nga lëkura e kokës. Tek personat me zbokth, qelizat e vdekura të kokës zhvishen me një shkallë shumë më të lartë se normalja. Numri i madh i qelizave të humbura shkakton rritjen e mikroorganizmave (flora mikrobike) në lëkurën e kokës. Ekzistojnë disa teori për shkakun e saj, por nuk dihet saktësisht se cili është shkaku i tij i vërtetë.

Zgjidhja e mundshme

Flokët duhet të mbahen të pastra. Nëse është e nevojshme, mund ti lani çdo ditë me një shampo të butë ose të përgatitur posaçërisht për t’iu përshtatur llojit të problemit. Përfshini ushqime të pasura me acide yndyrore, të tilla si avokado, vaj peshku. Dhe shmangni ushqimet e skuqura, sheqerin, çokollatën, vezët dhe qumështin me shumë yndyrë.

Flokë të thatë

Flokët e gjata mund të jenë shumë më të thata se flokët e shkurtër sepse janë të ekspozuar për një ndaj faktorëve që i kanë prekur ato për një kohë të gjatë. Thatësia është kryesisht për shkak të faktorëve që parandalojnë sekretimin e nevojshëm të yndyrës, megjithëse ka shkaqe të tjera të jashtme që mund ta shkaktojnë atë.

Zgjidhja e mundshme

Lani flokët me një shampo me cilësi të mirë dhe aplikoni balsam të përshtatshëm për këtë lloj problemi. Konsumoni ushqim të ekuilibruar.

Flokë të yndyrshëm

Shkaqet e flokëve me yndyrë janë përgjithësisht të brendshëm dhe kanë të bëjnë me tre faktorët në vijim: ushqimi i pasur me yndyrë, çrregullimi hormonal dhe larja e shpeshtë e flokëve nëse ato janë tashmë të ydyrshëm.

Zgjidhje: Nëse keni nevojë të lani flokët çdo ditë, mos përdorni shampoo për flokë të yndyrshëm, sepse produktet e forta, në vend që të ekuilibrojnë yndyrën, mund të bëhen shkaku kryesor i flokëve të yndyrshëm. Gjithashtu, shumë e rëndësishme është të konsumoni një dietë të ekuilibruar.

Zgjidhje të mundshme

Zbatimi i trajtimit kundër këtij problemi, një ose dy herë në javë, do t’ju ndihmojë të rivendosni ekuilibrin natyral të flokëve tuaj duke i larë ato para gjumit gjë që do të stimulojë qarkullimin e gjakut në skalpin tuaj, i cili është shumë i shëndetshëm për oksigjenimin.

Ju gjithashtu duhet të përdorni produkte të veçanta që mbrojnë flokët tuaj nga dielli kur shkoni në plazh ose notoni.