Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

14.07.2020

Baxter i autorizuar nga FDA për përdorimin e filtrit Oxiris për pastrimin e gjakut në trajtimin e COVID-19

Me datë 10 prill të vitit 2020, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Medikamenteve (FDA) ka dhënë autorizim urgjent për përdorimin e sistemit të pastrimit të gjakut për të trajtuar pacientët me sëmundje të konfirmuar me koronavirus (COVID-19) nga mosha 18 vjeç ose më të vjetër, të pranuar në departamentin e kujdesit intenziv (ICU) me dështim të konfirmuar ose të pritur të frymëmarrjes.

Me këtë lloj trajtimi dhe me anë të këtij filtri (të cilin tani e përdorim edhe në spitalin tonë për pacientët me infeksion të rëndë ndaj Covid -19), spitali ynë ka përvojë të shkëlqyer që nga viti 2008 në trajtimin e pacientëve me sëmundje të rënda virale dhe bakteriale, sikurse edhe në trajtimin e pacientëve me përgjigje inflamacioni sistemik, një gjendje e shpeshtë dhe me ndërlikim serioz tek pacientët me sëmundje kardiokirurgjikale.

Blood Purification Devices EUAs

Baxter Obtains U.S. FDA Emergency Use Authorization for Oxiris Blood Purification Filter for COVID-19 Treatment

Ohiris Info