Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

06.08.2020

Cilat do të jenë pasojat afatgjata për sistemin kardiovaskular pas infeksionit me COVID-19?

Studimet e fundit të bëra nga një ekip mjekësh gjermanë tregojnë se infeksioni COVID-19, pavarësisht nga ashpërsia dhe rrjedha e përgjithshëm e sëmundjes akute, ndikon fuqishëm në sistemin kardiovaskular, duke dëmtuar kështu funksionin kardiak.
Ky është një përfundim i bazuar në rezultatet e analizës së rezonancës magnetike kardiake të pacientëve të cilët kanë qenë të prekur nga infeksioni COVID-19.

Studimi përfshin mostrën përfaqësuese të 100 pacientëve të kuruar në periudhën gjatë muajve Prill-Qershor 2020. Kjo është identifikuar nga baza e Klinikës Universitare në Frankfurt. Parametrat tek këta pacientë tregojnë se pavarësisht nëse kanë pasur apo jo më parë sëmundje kardiovaskulare, pasojat e infeksionit mbi sistemin kardiovaskular janë domethënëse.

Studimin origjinal mund ta lexoni në vijim: https://bit.ly/3klpfuU