Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

08.07.2020

Dëshmi: Ju falenderoj sepse kam qenë në duart më të sigurta jo vetëm në vendin tonë, por edhe në botë!

Pas shfaqjes së simptomave si: dhimbje koke, marramendje dhe rritje të temperaturës së trupit, bëra test me anë të brisit i cili rezultoi pozitiv ndaj infeksionit Covid 19.

Vetëm disa ditë pas simptomave të para, pata vështirësi në frymëmarrje dhe u diagnostikova me pneumoni në të dyja anët e  mushkërive. U shtrova në spitalin shtetëror, ku  edhe pas kujdesit të ofruar, gjendja ime u përkeqësua shumë shpejtë dhe në mënyrë drastike, duke çuar në një rënie të mprehtë të funksionit dhe aftësive të mushkërive dhe rritje të rrahjeve të zemrës.

Më dërguan me ambulancë në Zan Mitrev Clinic. Situata në të cilën ndodhesha ishte e vështirë dhe e rrezikshme për jetën. U vendosa menjëherë në një aparat për pastrimin e gjakut – hemodializë venoze dhe mbështetje të oksigjenit, dhe pas vetëm disa ditësh të vështira, terapia filloi të japte rezultat, dhe parametrat që ishin jashtë të gjitha kufijve filluan të normalizohen, edhe frymëmarrja e cila edhe pse ende shumë e rënduar filloi të bëhej më e lehtë.

Falënderoj stafin mjekësor për kujdesin e shkëlqyeshëm që më ofruan. Falënderime të veçanta për fizioterapistët të cilët pas stabilizimit të gjendjes time shëndetësore pas filtrimit, menjëherë filluan me  ushtrimet për forcimin e mushkërive  në mënyrë graduale deri në arritjen e momentit për heqjen e mbështetjes me oksigjen. Këtu përdoren pajisjet mëtë reja dhe më moderne për trajtimin e muskulaturës dhe për çlirimin më të lehtë nga sekretimi i akumuluar në mushkëri, ndërsa trajtimet dhe mjekimet janë të personalizuara dhe të planifikuara për secilin pacient përkatësisht. Kam marrë kujdes të lartë në të gjitha aspektet e trajtimit, kam qenë nën monitorim dhe kontroll të vazhdueshëm. Mjekët dhe infermierët përveç profesionalizmit, sjelljes dhe qëndrimit të tyre pozitiv, më kanë dhanë gjithashtu mbështetje psikologjike, e cila në ato momente më ka dhënë forcë që të luftoja për jetën time.

Familja ime ishte e informuar në çdo kohë për gjendjen time shëndetësore, dhe e dinin se unë ndodhesha në duart më të sigurta jo vetëm në vendin tonë, por edhe në botë. Unë i shpreh mirënjohjen time të thellë dhe të sinqertë Dr. Zan Mitrev jo vetëm për profesionalizmin dhe përkushtimin e tij ndaj pacientëve, por edhe për ndërtimin e kësaj Klinike dhe mbledhjen e stafit jashtëzakonisht profesional me të cilin ai ka shpëtuar mijëra jetë, dhe tani edhe jetën time.

I falënderoj edhe një herë të gjithë përzemërsisht, dhe i uroj sa më shumë forcë në punën e tyre të përkushtuar dhe gjetjen e shpejtë të strategjisë për trajtimin e pacientëve të sëmurë rëndë nga Covid-19. Unë besoj se ai duhet të ndjekë vetëm mendimin e Perëndisë që e dërgoi këtu për t’i  ardhur në ndihmë popullit të tij. Jini të kujdesshëm, bëni gjithçka që është në duart tuaja për të reduktuar rrezikun e përhapjes së Covid-19, për të mbrojtur veten dhe personat tuaj më të dashur!  Ju uroj shumë shëndet!

Sinqerisht, Biljana Kletniçka.