Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

30.09.2021

Gëzuar Ditën Botërore të Zemrës!

Përdorimi i fuqisë së shëndetit dixhital për të përmirësuar ndërgjegjësimin, parandalimin dhe menaxhimin e sëmundjeve kardiovaskulare në nivel global është qëllimi për Ditën e Zemrës së këtij viti.

“Ndërsa bota përpiqet të merret me KOVID-19, ne kurrë nuk kemi qenë më të vetëdijshëm për rëndësinë e shëndetit vetjak dhe të dashurve tanë,” shpehen nga Organizata Botërore e Zemrës.

Sëmundjet kardiovaskulare mbeten vrasësi numër një në botë, duke rezultuar me 18.6 milionë vdekje në vit. Ka shumë shkaqe për këtë, nga pirja e duhanit, diabeti, presioni i lartë i gjakut dhe obeziteti, deri tek ndotja e ajrit. Sigurisht që ka kushte më të rralla siç është sëmundja e Chagas dhe amiloidoza kardiake.

Për 520 milionë njerëz që jetojnë me sëmundje kardiovaskulare, KOVID-19 është një kërcënim i veçantë sepse ata janë ata që janë më të rrezikuar nga zhvillimi i formave të rënda të virusit. Për këtë arsye, shumë persona të frikësuar për tu përfshirë në punë dhe aktivitete normale të jetës janë izoluar nga miqtë dhe të afërmit.

Këtë vit, mesazhi që ata dërgojnë për Ditën Botërore të Zemrës është:

PËRDORNI ZEMRËN PËR T’U LIDHUR

Kriza shëndetësore që po përjetojmë të gjithë ka nxjerrë në pah nevojën urgjente për të gjetur mënyra të ndryshme dhe inovatore për të lidhur njerëzit me probleme të shëndetit të zemrës, veçanërisht në zonat dhe komunitetet me më pak burime. Bëhet fjalë për të lidhur zemrat tona, për t’u siguruar që ne kujdesemi për ata sa më mirë që mundemi, dhe përdorim fuqinë dixhitale për të lidhur çdo zemër, kudo. Profesionistët mjekësorë janë këtu për ju, telefononi ata kurdo që keni nevojë.