Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

19.07.2021

Gjithçka që duhet të dini për mezoterapinë

Çfarë është mezoterapia?

Mezoterapia është një metodë moderne jo-kirurgjikale e injektimit të përbërësve aktivë (ilaçe, aminoacide, minerale, vitamina, etj.) Në shtresën e mesme të lëkurës (mesoderm) e cila kryhet me disa teknika të gjilpërave, në thellësi të ndryshme në varësi të zonës në të cilin zbatohet. Prandaj është e nevojshme që kjo procedurë të kryhet nga një dermatolog i çertifikuar për këtë teknikë.

Mezoterapia u zhvillua fillimisht si metodë për trajtimin e dhimbjeve në 1952 nga mjeku francez Michel Pistor, dhe më pas fitoi popullaritet si një metodë bukurie.

Substancat të cilat përdoren gjatë mezoterapisë dhe aplikohen në shtresën e mesme të lëkurës janë mezokoktele të përgatitura posaçërisht dhe zakonisht përmbajnë vitamina, kolagjen, acid hialuronik, aminoacide dhe përbërës për të përmirësuar qarkullimin.

Mezoterapia në dermatologjinë estetike

Në dermatologjinë estetike, mezoterapia ka indikacione të shumta. Në varësi të diagnozës dhe nevojave të lëkurës, përveç funksionit themelor të hidratimit, mezoterapia përdoret edhe për induksion të kolagjenit, biorevitalizim, rinovim dhe përtëritje.

Ndihmon gjithashtu në zgjidhjen e shumë kushteve dermatologjike si puçrrat, rozacea, strijat, pigmentimin, shenjat, celulitin, alopecian dhe llojet e tjera të problemeve të lëkurës, kokës dhe flokëve.
Vetë procedura e futjes së përbërësve aktivë në zonën e synuar, përveç veprimit të përbërësve aktivë, vetë procesi i mikrobiteve në lëkurë shkakton stimulim mekanik që çon në stimulimin e sintezës së kolagjenit dhe elasticitetit, përmirësimin e tonit të lëkurës dhe përmirësimin e rrjedhës së gjakut në enët e gjakut.

Mezoterapia në trup

Në varësi të përbërësve aktivë dhe nevojave të pacientit, mezoterapia e trupit mund të jetë lipolitike ose anti-celulit, ndonjëherë një kombinim i të dyjave. Lipoliza përdoret kur është e nevojshme për të zvogëluar dhjamin e tepërt, pra për të zvogëluar vëllimin e zonave të caktuara si mjekër, kofshë, vithe, bark, shpinë. Mesoterapia anti-celulit përfshin substanca aktive që veprojnë në faktorët që shkaktojnë celulit, i cili përmirëson qarkullimin, kongjestionin limfatik dhe tonin e lëkurës.

Si duket vetë procedura e mezoterapisë?

Procedura është shumë e thjeshtë dhe pothuajse pa dhimbje. Ndonjëherë përdoret anestetik lokal për rehati më të madhe të pacientit dhe kryhet duke injektuar përbërës aktiv direkt në mezodermë me anë të një gjilpërë shumë të hollë. Për arritjen e efekteve më të mira, nevojiten disa trajtime, zakonisht 4-6 në intervale prej 10-14 ditësh (varet nga indikacioni). Efektet janë të dukshme pas trajtimit të parë.

Përfitimet e mezoterapisë

  • Me anë të kësaj metode jo invazive, lëkura bëhet e butë, rrezatuese dhe e rinuar natyrshëm.
  • Lëkura është e hidratuar thellë, sepse në këtë mënyrë ajo merr substancat aktive të nevojshme (vitaminat, acidin hialuronik dhe lëndët ushqyese që i mungojnë) direkt në mezodermë ku është më efektive. Zakonisht, për shkak të veçorisë së shtresës sipërfaqësore të lëkurës, shumë kremra dhe preparate që aplikohen në zona lokle shpesh nuk arrijnë në shtresat e thella të lëkurës atje ku është më të nevojshme, gjë që nuk ndodh me mezoterapinë. Kjo metodë vepron drejtpërdrejt në shtresën e mesme të lëkurës.
  • Rrudhat e vogla zhduken dhe rrudhat e thella zvogëlohen dukshëm.
  • Efekt i shpejtë dhe i qëndrueshëm.

Rezervoni terminin tuaj në 00389 2 3091 484