Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Lajmet e fundit nga klinika jonë

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

29.10.2019

Heqja e bajameve: Kur duhen hequr dhe si realizohet ky intervenim në spitalin tonë

Tonziloadoitektomia është procedurë kirurgjike me anë të së cilës bëhet mënjanimi i tonzileve palatale (bajameve) dhe vegjetacionit adenoidal (bajamja e tretë) nga fyti. Bajamet palatine dhe bajamja e tretë janë akumulim i indit limfatik të vendosura ndërmjet pjesës frontale dhe të pasme të qjellëzës (epifarings).

Shkaqet me të zakonshme për trajtimin operativ të bajameve:

 • Angina e përsëritur (3 herë në vit)
 • Abscese të përsëritura të peritonsillarit
 • Hipertrofi e përcaktuar e bajameve
 • Vërshtirësi ne frymëmarrje nga hunda (kur keni frymëmarrje me gojë hapur)
 • Gërhitje gjatë fjetjes dhe Sleep apnea
 • Nëse infeksionet e shpeshta ndikojnë në shfaqjen e infeksioneve të veshit të mesëm dhe në reduktimin e dëgjimit (inflamacion akut, otit me sekrecion)
 • Kur bajamet shkaktojnë infeksione tek organet e tjera (ethe reumatike nefriti, alopeci)
 • Kur vërtetohet se janë shkak i erës së keqe në gojë (foetor ex ore)

Për të gjetur treguesin e saktë të tonziloadoitektomisë është e nevojshme që të sigurohet anamneza (historia) e problemit të pacientit dhe më pas të bëhen shqyrtimet në vijim:

 • Kontroll ORL (orofaringoskopia, rinoskopia frontale, otoskopia)
 • Fibernazoepifaringoskopia, bris nga fyti dhe hunda, KKS me CRP dhe ACO
 • Timpanometria dhe audiometria
 • Polisomnografia (për diagnostikimin e Sleep apnea)

Në Zan Mitrev Clinic intervenimet operative të bajameve kryhen me anestezi të përgjithshme endotrakeale, me anë të një instrumenti të vecantë ULTRACISION-HARMONIC SCALPEL me anë të të cilit reduktohet koha e intervenimit si dhe dhimbja dhe gjakderdhja në periudhën postoperative.

Rezervoni kontrollin tuaj në 02 / 30 91 484