Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

10.05.2022

Kanceri i lëkurës është lloji më i zakonshëm i kancerit në botë

Kanceri i lëkurës është lloji më i zakonshëm i kancerit në botë. Zakonisht është rezultat i ekspozimit të tepërt dhe të pambrojtur të lëkurës ndaj rrezeve ultravjollcë të diellit. Rrezet UV depërtojnë thellë në lëkurë dhe e dëmtojnë atë me kalimin e kohës. Lezionet kanceroze kanë më shumë gjasa të ndodhin në vendet e ekspozuara ndaj rrezeve të diellit (UVA, UVB) në fytyrë, qafë, shpinë dhe ekstremitete.

Individët mbi 50 vjeç preken më shpesh, por kjo nuk do të thotë se kanceri nuk mund të shfaqet edhe tek moshat e tjera.

Kanceri i lëkurës nëse trajtohet siç duhet, ka shanset më të mira për t’u kuruar, krahasuar me të gjitha llojet e tjera të kancerit. Fatkeqësisht, ndërgjegjësimi i popullatës për simptomat e mundshme është mjaft i ulët, çfarë do të thotë se gjasat për zbulimin dhe trajtimin e hershëm të saj janë të vogla.

Kanceri i lëkurës si sëmundje i referohet disa kushteve të ndryshme të lëkurës me simptoma, trajtime dhe ashpërsi të ndryshme. Lloji më i zakonshëm I kanccerit është kanceri i lëkurës, ndërsa forma më agresive – më e rrezikshme e kancerit të lëkurës është melanoma.

Prandaj, zbulimi i hershëm është jetik, kështu që kontrollet preventive janë të domosdoshme dhe duhen bërë rregullisht.

FotoFinder është një pajisje moderne që ofron teknologji të nivelit më të lartë që përfshin inteligjencën artificiale për të zbuluar menjëherë nishanet ose ndryshimet e reja dhe të dyshimta në lëkurë. Vetë ekzaminimi është i sigurt sepse realizohet në një distancë prej më shumë se 1.6 m nga pacienti, gjë që është veçanërisht e rëndësishme gjatë kësaj periudhe ku ende është i pranishëm Covid-19.

Aparati disponohet vetëm në Spitalin klinik Zhan Mitrev i cili vazhdimisht investon në teknologjinë më të fundit për të ofruar diagnozë të saktë dhe trajtimin e duhur për pacientët e tij.

Mjekët tanë dermatologë ju mirëpresin, ndaj mos nguroni të rezervoni terminin tuaj në 02/3104-910