Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

09.02.2022

Kanceri nuk njeh kufi. Çdokush mund të preket!

Mos prisni, rezervoni terminin tuaj me zbritje tçmime të reduktuara

Jemi të sigurt se tashmë e dini që kanceri është një nga 10 kërcënimet më të mëdha për shëndetin global të njeriut. Vetëm në vitin 2021, rreth 10 milionë njerëz në mbarë botën kanë humbur jetën nga kanceri. Por nuk është vetëm vdekja e parakohshme ajo që shqetëson. Këtu përfshihet humbja e produktivitet, kostot shëndetësore, humbja e të ardhurave, cilësia e reduktuar e jetës, mungesa e aftësisë për të funksionuar.

Kjo është arsyeja pse çdo 4 shkurt, Dita Botërore e Kancerit tërheq vëmendjen në nivel botëror për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit, duke njohur angazhimin e organizatave, komuniteteve dhe individëve për të reduktuar ndikimin global të sëmundjes.

Të mos e nënvlerësojmë fuqinë e ndërgjegjes kolektive, le të kontribuojmë të gjithë në ndërgjegjësimin se një përqindje e madhe (30 deri në 50%) e të gjithë kancereve mund të parandalohen nëse merren masat në kohën e duhur. Sot, ka 43.8 milionë njerëz që janë ende gjallë 5 vjet pas diagnozës së tyre.

Nëpërmjet investimit, aksesit të madh për marrjen e informacionit, diagnostikimit dhe trajtimit në kohë rriten shanset për të mbijetuar nga kanceri.

Spitali klinik Zhan Mitrev i bashkohet nismës për informim dhe diagnostikim në kohë me çmime të reduktuara. Në periudhën 7 shkurt deri më 31 mars, ekzaminimet si: ekoja e gjirit, mamografia 2D, 3D, tomografia e kompjuterizuar e mushkërive dhe mapimi apo skanimi i lëkurës janë me gjysmë çmimi.

Mos prisni, rezervoni terminin tuaj në 02/3091-484

Bëni gjithçka që është në dorën tuaj për të zvogëluar rrezikun e kancerit, përpiquni të zbatoni këshillat e mëposhtme:

  • Kryeni kontrolle të rregullta, ato janë një faktor kyç për shpëtimin e jetës, sepse parandalojnë mundësinë e zhvillimit të kancerit dhe zvogëlojnë rrezikun e vdekjes së parakohshme.
  • Reduktoni përdorimin e pijeve alkoolike dhe duhanit sepse rrisin shanset për t’u prekur nga kanceri.
  • Mundohuni të bëni një mënyrë jetese më të shëndetshme.
  • Merruni me aktivitet fizik. Reduktoni kohën e kaluar ulur.
  • Shmangni ekspozimin në diell. Përdorni krem kundër diellit.
  • Merrni masa për të mbajtur një peshë trupore të shëndetshme.