Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

23.05.2022

Mastopeksia – kirurgjia për zvogëlimin dhe ngritjen e gjoksit

Kur bëhet fjalë për estetikën e gjoksit tek gratë, zakonisht gjëja e parë që ju vjen në mendje është zmadhimi e gjoksit. Por, është mirë të dini se ekziston edhe mundësia për të zvogëluar madhësinë ose për të ngritur gjoksin. Kjo është një procedurë që i përket kirurgjisë plastike, dhe kryhet me qëllim për të ulur volumin e gjinjve tek gratë të cilat kanë nevojë.

Përkatësisht, me këtë procedurë kirurgjikale arrihet proporcionaliteti në pamjen e gjinjve tuaj në përmasa të përshtatshme me pjesën tjetër të trupit. Gjithashtu është e rëndësishme të dini se pas procedurës ndjeshmëria dhe funksionaliteti i indit të gjirit nuk humbet, pra është i mundur laktacioni – ushqyerja me gji.

Arsyet pse një grua mund t’i drejtohet kësaj procedure mund të jenë të ndryshme: fizike, estetike dhe fiziologjike – rikthimi i gruas në formën e saj ideale, përmirësimi i imazhit të saj për veten dhe shëndetin mendor.

Gratë me zmadhim të tepërt të gjinjve vuajnë nga dhimbje kronike në shpinë, qafë dhe shpatulla që shkaktohet nga vetë pesha e gjoksit; kanë probleme me frymëmarrjen; kanë qarkullim më të dobët; vuajnë nga infeksionet e lëkurës (në zonën poshtë gjoksit); kanë vështirësi për të gjetur sytjena dhe rroba të përshtatshme; kanë vështirësi apo pamundësi për t’u angazhuar me sport dhe në përgjithësi kanë probleme me cilësinë e jetës.

Femrat zhvillojnë rritje të gjinjve veçanërisht gjatë pubertetit, por ky problem mund të shfaqet edhe pas shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, pas një rritje të papritur të peshës ose gjatë menopauzës.

Zgjidhja e këtij problemi është reduktimi me anë të kirurgjisë që bëhet përmes një prerjeje T të përmbysur (formë spirance) përgjatë secilit prej gjinjve, duke hequr yndyrën dhe lëkurën e tepërt dhe duke ripozicionuar aureolën dhe thithën e gjirit. Prerja është përgjatë gjinjve (gjendrave të qumështit) dhe bëhet në pjesën e poshtme (nën palosjen e gjoksit), gjë që e bën prerjen të padukshme dhe estetikisht të pranueshme.

Pas ndërhyrjes është i nevojshëm hospitalizimi prej dy deri në tre ditë, pas kësaj periudhe pacientja lëshohet për shërim në shtëpi me rekomandim që edhe një muaj më pas të mbajë sytjena elastike për të mbajtur gjoksin lart (të ngritur).

Edhe pse rezultatet janë të dukshme menjëherë, duhet pasur parasysh se duhet kohë që ënjtja dhe hematomat të shërohen. Rezultati përfundimtar është i përhershëm, me variacione të vogla të mundshme në varësi të moshës dhe peshës trupore (rritjes apo humbjes së peshës).

Kjo ndërhyrje nuk rekomandohet tek gratë, mamografia e të cilave ka diagnostikuar neoplazi të pavlerësuar, tek gratë të cilat momentalisht ushqejnë me gji dhe tek gratë me hipertrofi të shkaktuar kryesisht nga zmadhimi i gjendrës së qumështit.

Mastopeksia kryhet me sukses tashmë prej dhjetë vitesh në Spitalin klinik Zhan Mitrev. Operacioni kryehet nga akademiku Dr. Zhan Mitrev me ekipin e tij profesional.

Nëse keni nevojë për konsultë dhe mendim, mos hezitoni të rezervoni terminin tuaj në 00389 2 3091 484.