Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

07.12.2018

Me procedurat dhe materialet e reja mundësi që të intervenohet edhe tek foshnja të porsalindura me defekte të zemrës

Në Zan Mitrev Clinic është kryer hap i ri në mjekimin e fëmijëve dhe të rriturve me defekte të zemrës. Nga sot për pacientët janë të disponueshme intervenime të reja të avancuara me materiale të reja më fleksibile, që mund të aplikohen madje edhe tek foshnja të porsalindura. Në mënyrë konkrete bëhet fjalë për mbyllje të defektit septal ventrikular që përket në procedurat mjaft të avancuara të kardiologjisë intervenuese, në defektet strukturore të zemrës.

Doktori Ivan Milev, me pjesën tjetër të ekipit, kishte realizim të disa rasteve të tilla gjatë ditës së bashku me doktorin nga Turqia, vend që ka mjekësi të avancuar në pjesën e kardiokirurgjisë së fëmijëve dhe intervenime të defekteve kongjenitale të zemrës, megjithatë, doktori Milev shpjegon se këto janë intervenime të avancuara që në Zan Mitrev Clinic punohen më shumë se 10 vjet, por tani me materiale të reja më të sofistikuara të përshtatshme për grupe më të shumta të pacientëve.

– Kjo është mbyllje e defektit septal ventrikular që përket në procedurat mjaft të avancuara të kardiologjisë intervenuese të defekteve strukturore të zemrës. Specifika është në atë që për herë të parë përdoret material i ri, proteza të reja që janë të përshtatshme për mbylljen e defekteve të tilla edhe tek mosha më e re, kështu që shpresojnë se në një kohë të shkurtër do të mundemi që këtë program ta zbresim në moshë, në nivel, të fëmijëve të vegjël, madje edhe tek foshnja të porsalindura sepse materialet nga të cilat janë bërë janë më fleksibile, sistemet për implantim dëmtojnë më pak inde, si venat, arteriet e këmbëve… Kjo në një farë mënyrë është hap i ri i mjekimit të fëmijëve dhe të rriturve me defekte të zemrës, kështu që jemi të kënaqur nga ajo që trendet në botë dhe risitë implementohen këtu në Zan Mitrev Clinic.

Mjeku që ka ardhur sot teke ne është nga Turqia. Turqia ka mjekësi të përparuar në pjesën e kardiokirurgjisë së fëmijëve dhe intervenimeve të defekteve kongjenitale të zemrës. Unë isha atje i ftuar para disa muajsh si mik dhe atje i pashë të gjitha këto procedura që kryhen dhe morra pjesë në një pjesë të tyre kështu që qëllimi ynë ishte që implantimet e para të jenë të mbuluara me njerëz që kishin përvojë më të madhe që fillimi të jetë i suksesshëm, por, teknika e implantimit është e njëjtë si tek mbylljet paraprake – shpjegon doktori Ivan Milev.