Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

“Me thane se kam tumor dhe se duhet patjeter te operohem, por tani eshte periudhe pushimesh dhe nuk ka kush te me operoje”

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

14.10.2019

“Me thane se kam tumor dhe se duhet patjeter te operohem, por tani eshte periudhe pushimesh dhe nuk ka kush te me operoje”

Në Zan Mitrev Clinic shpesh ekipi i mjekëve tanë është në gjendje të përgjigjet shpejt, me vendosmëri dhe saktë. Lufta për jetën e pacientit është një prioritet i cili në garë me kohën bëhet qëllimi i vetëm per të gjithë ne. Ne kete luftë përdoren të gjitha mjetet e mundshme, si teknike dhe njerëzore, pavarësisht nga koha dhe vendi. Pikerisht një luftë e tillë, e cila është shumë e zakonshme në klinikën tonë, u zhvillua edhe për jetën e një prej bashkqytetareve tanë, i cili pas paraqitjes se tij ne kliniken shtetorore, e kane kthyer ne shtepi per shkak te pushimeve vjetore, edhe pse rasti i tij kerkonte nderhyrje te menjehershme operative.

Edhe pse kisha shume dhimbje, ne kliniken shteterore më thanë që nuk kishte njeri që të më operonte. Pasi mi bene te gjitha shqyrtimet më thanë që kisha një tumor dhe se duhej të bëhesha operacion sa më shpejt të jete e mundur, por që tani ishte koha e pushimeve, kështu që nuk kishte kush te me operonte. Ishte e qartë për mua se duhej të kërkoja shpëtimin diku tjetër, pas së cilës familja ime vendosi të kërkojë shpëtim në Zan Mitrev Clinic. Pas paraqitjes time ketu, u be konfirmimi i tumorit dhe menjehere u krye operacioni I cili kerkonte reagim te menjehershem. Operacioni perfundoi me sukses per shkak te reagimit te shpejte dhe professional per te cilin du ate falenderoj perzemersisht te gjithe ekipin e mjekeve te Zan Mitrev Clinic – shprehet pacienti yne duke kujtuar gjithcka qe kishte perjetuar.

Historia e tij në Zan Mitrev Clinic fillon pas paraqitjes se tij per kontroll, menjëherë është bere shtrimi i tij në spital dhe është bere planifikimi i operacioni pas kryerjes se të gjitha testeve te nevojshme.

 

– Është konstatuar se pacienti 71 vjeçar. (me peshë 56 kg, gjatësi 162 cm, BMI 21,34 kg /m2) ka neurofibrosarkomë në anën e majtë të retroperitoneumit. Gjatë ekzaminimit klinik është zbuluar një tumor i madh në pjesën e abdomenit i cili është i dukshëm qartë. Gjithashtu e dukshme ishte dhe plaga nga biopsia e mëparshme. Kontrolli i MSCT tregoi se tumori e infiltron veshkën e majtë dhe enët e saj të gjakut, zgjat zorrën e trashë dhe ka një lidhje të paqartë me enët e gjakut mesenterike të zorrëve të vogla. Në të njëjtën kohë ajo shtyn / infiltron pankreasin dhe shtrëngon venën lineale. Për shkak të anemisë dhe kequshqyerjes, përgatitja për trajtim operativ eshte bere sipas protokollit ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) -shprehet Prof. Dr Milco Panovski, kirurg abdominal, subspecialist në Zan Mitrev Clinic.

Pacienti iu nënshtrua anestezisë së kombinuar (të përgjithshme dhe epidurale). Ne menyre intraoperative eshte percaktuar që ka ndryshime metastatike në omentum, por gjithesesi eshte e mundur kryerja e nje procedure radikale.

Ekipi i kombinuar onkologjik nga klinika jonë (urolog, kirurg abdominal) realizoi me sukses operacionin duke menjanuar tumorin me permasa 27 × 17 × 14 cm, së bashku me omentumin. Gjithashtu, eshte bere menjanimi i një pjese të trupit dhe bishtit të pankreasit së bashku me shpretkën. Për shkak të infiltrimit të tumorit në enët e gjakut të zorrës së trashë, është bërë reseksion i pjesshëm i zorrës së trashë me anastomozë termino-terminale.

 

  • Koha e plote e kryerjes se intervenimit 260 minuta.
  • Pas operacionit eshte dhene terapia zevendesuese per funksionin ekzorkin dhe profilaksinë për trombocitozë dhe eshte udhehequr sipas protokollit ERAS.
  • Gjendja pas operacionit është e rregullt, me prani nje-ditore te çorientim psikogjen