Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

11.11.2022

Nëntori – muaji i shëndetit të burrave

Mbani mustaqe dhe kujdesuni për shëndetin tuaj

Në muajin nëntor zhvillohet një nga fushatat më të rëndësishme që synon meshkujt. Bëhet fjalë për muajin e shëndetit të burrave i promovuar dhe themeluar si Movember. Kjo lëvizje synon të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e shëndetit të meshkujve dhe si e tillë ka bërë një ndikim të madh social vitet e fundit.

Por çfarë është Movember?

Është një fushatë vullnetare që synon të japë më shumë shikueshmëri, ndërgjegjësim dhe në fund të përmirësojë shëndetin e meshkujve.
Kjo nismë fillon me rritjen e mustaqeve. Qëllimi i këtij gjesti është t’u kujtojë meshkujve rëndësinë e kujdesit për veten dhe paraqitjen në kontrolle të rregullta për të parandaluar dhe luftuar sëmundjet si kanceri i prostatës, kanceri i testiseve, por edhe përsa i përket shëndetit të tyre mendor.
Kanceri i prostatës është tumori më i zakonshëm në popullatën mashkullore. Nga ana tjetër, kanceri i testiseve është një tumor që prek kryesisht të rinjtë nga mosha 20 deri në 35 vjeç.

Zbulimi i hershëm i të dy llojeve të kancerit është thelbësor në mënyrë që trajtimi i duhur të fillojë sa më shpejt të jetë e mundur dhe të rriten shanset për shërimin e tyre.

Kanceri i prostatës është një nga llojet më të zakonshme të kancerit që prek meshkujt. Në përgjithësi, simptomat mungojnë në fazat e hershme. Megjithatë, nëse ato ndodhin, zakonisht kanë të bëjnë me:

 • Rritjen e shpeshtë të urinimit
 • Urgjencë urinare e shoqëruar me dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërash
 • Ndjenjë e zbrazjes jo të plotë të fshikëzës
 • Shfaqje e gjakut në urinë dhe spermë
 • Dhimbje ose djegie gjatë urinimit
 • Siklet ose dhimbje gjatë uljes, si pasojë e zmadhimit të prostatës.

Simptomat urinare mund të jenë gjithashtu rezultat i një infeksioni të fshikëzës ose kushteve të tjera. Nëse jeni të shqetësuar për ndonjë ndryshim që keni përjetuar, sigurohuni që të flisni me mjekun tuaj.

Simptomat e kancerit të testisit

Ky lloj kanceri gjithashtu nuk shfaq simptoma në fazën fillestare. Por këshillohet që të paraqiteni te mjeku nëse vëreni ndonjë nga shenjat e mëposhtme paralajmëruese:

Për të reduktuar rrezikun e këtij lloji të kancerit, për të inkurajuar zbulimin e hershëm të tij dhe veprimin parandalues, si dhe për të reduktuar numrin e vdekjeve, rekomandojmë marrjen e masave të tilla si: të bëni një jetë të shëndetshme dhe sigurisht të vizitoni një urolog një herë në. vit. Konsumi i ushqimit të shëndetshëm, ushtrimet/aktiviteti fizik, shmangia e alkoolit, cigareve dhe situatave stresuese janë të një rëndësie të veçantë. Sigurisht, ekzaminimet e syve janë vendimtare për të zbuluar ndonjë sëmundje në një fazë të hershme përpara se të shfaqen simptomat e para.
Spitali klinik Zhan Mitrev ka një ofertë speciale nga e cila mund të zgjidhni.

Ekzaminimet parandaluese shpëtojnë jetën. Rezervoni terminin tuaj në 02/3091-484

 1. MRI e prostatës 12000 denarë
 2. Tumormarker PSA 600 denarë
 3. Test për sëmundjet seksualisht të transmetueshme – 3 teste në të njëjtën kohë (Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis dhe Neisseria gonorrhoeae) nga urina e parë e mëngjesit (me metodën PCR), ose mostra të lëngshme citologjike 1800 denarë.
 4. Ekzaminim kirurgjik abdominal (probleme rektale dhe hemorroide) 2000 denarë
 5. Kolonoskopi me anestezi 18000 denarë
 6. Gastroskopi me anestezi 18000 denarë
  Nëse bëhen të dyja bëhen në një akt çmimi paketë do të jetë 25 000 denarë
 7. Ekzaminim diabetik në paketë me përcaktimin e glukozës dhe glikohemoglobinës së sheqerit të fshehur 2500 denarë.
 8. Ekzaminim ORL 2200 denarë
 9. Ekzaminim nefrologjik 2000 denarë
 10. Ekzaminim urologjik + HPV 4250 denarë
 11. Ekzaminim urologjik + Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis dhe Neisseria gonorrhoeae (me metodën PCR) 3550 denarë
 12. Zbulimi i HPV nga strishi (tampon/bris) uretral 2500 denarë
 13. Zbulimi i kancerit në hematuri (përdoret për fshikëzën urinare) 19,000 denarë
 14. Panel i përgjithshëm për kancer të trashëguar – 94 gjene dhe 284 polimorfizma me sekuencë NGS 60 000 denarë.