Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

18.11.2019

Stimulimi funksional magnetik për forcimin e shpejtë të muskulit atrofik

Stimulimi funksional magnetik është një metodë jo-invazive, pa dhimbje që lejon stimulimin pa kontakt të strukturave sipërfaqësore dhe të thella të muskujve nën ndikimin e fushës magnetike me forcë nga 1.5 deri në 2T. SFM pasuron metodat e fizioterapistëve në luftën kundër sëmundjeve të caktuara nga të cilat vuajnë pacientët. Kjo metodë e re përdor ndryshimin e shpejtë të fushës magnetike (induksion magnetik) për të shkaktuar tkurrje të muskujve me cilësi të lartë. Avantazhi është në intensitetin e fushës magnetike që mund të depërtojë deri në 5 cm në indet e buta dhe të shkaktojë kontraktime të strukturave të thella të muskujve që zakonisht nuk mund të arrihet me elektrostimulimin standard.

Kjo metodë është jo-invazive dhe pa dhimbje, mund të kryhet pa kontakt të drejtpërdrejtë të lëkurës, dhe trajtimet përshtaten individualisht për secilin pacient në varësi të gjendjes së tyre. Kohëzgjatja e trajtimit është 10-20 minuta në një seri prej 10 trajtimesh, çdo dy ditë.

Nuk ka nevojë për përgatitje të veçantë paraprake nuk kërkohet për trajtim, vetëm pozicionimi i duhur. Me përdorimin e aplikatorit për SFM nuk është e nevojshme gjetja paraprake e pikave motorike ose nervore për të kryer trajtimin. Aplikantët e përdorur për këtë metodë janë krijuar për të shkaktuar tkurrjen e duhur të muskujve. Me këtë metodë mund të arrijmë forcim shumë më të thjeshtë dhe më të shpejtë të muskulaturës atrofike, inputin shqisor, si dhe reduktimin e lëvizjes neuromuskulare.

Indikacionet për trajtim: çrregullime të sistemit muskuloskeletor; artrit degjenerativ; artrit reumatoid; dhimbje muskulore; çrregullime kurrizore (lumbalgjia akute / kronike, dhimbja e nervit shiatik, spina bifida, spondiliti); çrregullime nervore (dëmtimi i nervit periferik); relaksim i muskujve; shpatulla e ngrirë; rehabilitimi i nervave dhe muskujve pas frakturave; dëmtimet sportive; kontrolli i dhimbjes, atrofia muskulore, ankiloza dhe sëmundjet urogjenitale.

Kundërindikime: pacemaker i përhershëm; aritmije malinje; vendosja e aplikantit përmes sinusit karotid; shtatzania; metali në zonën e trajtuar (implantet artikulare, materiali osteosintetik, etj.)

Për më shumë informacion në 02/30 91 484