Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

02.02.2023

Trajtimet bashkëkohore për riparimin e kërcit të dëmtuar të kyçeve me qeliza staminale dhe kërc artikular autolog

Dëmtimi i kërcit të kyçeve (gjurit, shpatullës, bërrylit, kyçit të këmbës, etj.) tek njerëzit është një dukuri e zakonshme. Ato mund të shkaktohen nga sëmundja degjenerative progresive – osteoartriti ose të jenë të një natyre traumatike – lëndim. Trajtimet më moderne bazohen në mjekësinë rigjeneruese ose përdorimin e potencialit biologjik të vet organizmit për riparimin e dëmtimit të kërcit të kyçeve.

Metodat më të përdorura janë: PRP, qelizat staminale dhe së fundmi përdoret riparimi i kërcit të dëmtuar me kërc autolog (të vet pacientit). Ky trajtim modern kryhet në mënyrë artroskopike ose me teknikë minimale invazive (prerje të vogla) dhe qëndrimi në spital është njëditor.

Përfitimi i pacientit nga ky trajtim është fakti se do të ketë riparim/rigjenerim të kërcit artikular i cili varion ndërmjet 80 dhe 90%. Riintegrimi i kërcit të dëmtuar ndodh brenda 4 – 6 javësh pas implantimit. Dhimbja postoperative është ndjeshmërisht e ulët, nuk ka ënjtje, nuk ka reaksion alergjik, sepse është pjesë e implantuar e indit të vetë pacientit, pa suplemente/shtesa artificiale apo trupa të huaj.
Më pas, vijon periudha e rehabilitimit, e cila kryhet nga fizioterapistë të trajnuar.

Në klinikën tonë Prof. Dr. Konstantin Mitev – kirurg traumatolog, së bashku me ekipin e tij kryen në mënyrë rutinore të gjitha këto teknika me rezultate të shkëlqyera.
Kjo procedurë është e synuar për të gjithë ata që kanë defekt të kërcit në ndonjë nga nyjet artikulare (shpatull, gju, bërryl apo kyçin e këmbës).

Për të rezervuar terminin tuaj, kontaktoni në 02/3091-484