Çfarë është dhe për çfarë shërben dermatologjia estetike?

Doza e shëndetit ditor

Nëntor 11,2022

Bukuria është individuale dhe megjithëse shijet nuk diskutohen, bukuria në përgjithësi është gjithmonë një temë aktuale

Kërkimi i bukurisë daton në shekuj dhe sot aplikohen trajtime dhe ndërhyrje të shumta mjekësore për ta ruajtur atë. Evidentimi i njëkohshëm i bukurisë së çdo personi dhe kërkimi i një pamjeje përjetësisht rinore është pikërisht ajo me të cilën merret sot mjekësia estetike. Në fakt është një degë që trajton problemet estetike, pra pamjen e jashtme të fytyrës dhe trupit në përgjithësi. Mjekësia estetike përfshin të gjitha procedurat mjekësore që synojnë përmirësimin e pamjes fizike dhe kënaqësinë e pacientit, duke përdorur mjekësi joinvazive deri në procedurat kozmetike minimale invazive.

Dermatologji estetike

Dermatologjia estetike është një degë e mjekësisë, specialiteti i së cilës përfshin trajtimet e kujdesit të lëkurës. Qoftë për pjesën e fytyrës apo atë të trupit, dermatologjia estetike kërkon të përmirësojë pamjen e jashtme të lëkurës përmes metodave më inovative të trajtimit. Dermoabrazioni, trajtimet me laser, aplikimi i kolagjenit, aminoacideve, acidit hialuronik, peptideve…, janë vetëm disa nga teknikat më të njohura dhe më të përdorura.

E njohur edhe si dermatologji kozmetike, dermatologjia estetike merret kryesisht me heqjen dhe zbutjen e shenjave të lëkurës, përmirësimin e pamjes së saj, reduktimin e rrudhave që shfaqen me procesin e plakjes dhe reduktimin e papërsosmërive të ndryshme të lëkurës, qofshin ato të shkaktuara nga dielli, mosha apo lëndimet e mëparshme si p.sh. aknet. Kjo është e mundur falë trajtimeve dhe procedurave moderne që janë në dispozicion.

Çfarë teknikash përdor dermatologjia estetike?

Për sa i përket rivitalizimit dhe përtëritjes së lëkurës dhe trajtimit të njollave, ndër të tjera teknikat më të përdorura janë: peeling, mikrodermabrazioni, mesoterapia dhe trajtimet me lazer apo pajisje të tjera energjetike.
Kur bëhet fjalë për përtëritje të shpejtë, trajtimet më efektive janë ato të bëra me toksinë botulinum (e njohur edhe si BOTOX), mbushësit e lëkurës me acid hialuronik dhe plazmën e pasur me trombocite (PRP).

Këto janë metoda minimale invazive që kryhen duke injektuar substanca aktive (vitamina, minerale, aminoacide) në dermën dhe hipodermën e fytyrës, qafës, dekoltesë, pëllëmbëve, si dhe mesoterapi të trupit;

Një nga trajtimet më efektive me pajisje me bazë energjie është Ultherapy – si një procedurë joinvazive lifting – ngritëse dhe shtrënguese për lëkurën e fytyrës, qafës dhe dekoltesë, e vetmja metodë lifting jo-kirurgjikale e miratuar nga FDA (Administrata Federale amerikane e barnave dhe ushqimit).

Dermatologjia estetike përfshin edhe estetikën e trupit. Përveç aparateve ekzistuese lazer dhe Ulthera, një nga trajtimet më të kërkuara për përmirësimin e tonifikimit të muskujve të trupit është stimulimi magnetik funksional. Ky trajtim mund të përdoret për të krijuar ose formuar masën muskulore në bark, krahë, kofshë, mollaqe dhe këmbë, duke i dhënë ton dhe definicion më të mirë muskujve.

Meqenëse lëkura është organi më i madh i trupit, kujdesi dhe mbrojtja e saj janë jetike. Kjo është arsyeja pse dermatologjia estetike është aleati ynë i madh në kërkimin e pamjes dhe bukurisë rinore.

Zbuloni më shumë rreth trajtimeve tona në dermatologji estetike në 02 3104 910.