Qendër për kirurgji urogjinekologjike dhe kirurgji rindërtuese

Doza e shëndetit ditor

Tetor 10,2019

Qendra jonë është e specializuar për diagnostikimin dhe trajtimin e grave me:

Inkontinence urinare (mosbmajtje e pavullnetshme e urinës)

Inkontinece fekale (shkarkimi i pavullnetshëm i gazrave / jashtëqitjes)

Prolaps te organeve gjenitale (mitra, vagina, fshikëza dhe renia e rektumit nga pozicioni normal)

Cistiti intersticial (inflamacion i murit të fshikëzës)

Mosfunksionimi seksual si rezultat i inkontinences ose prolapsit (renies).

Shumë gra nuk kërkojnë trajtim mjekësor për këto kushte për shkak te turpit,  per shkak te frikes se pas këtyre simptomave fshihet dicka me serioze dhe e rrezikshme ose mendojne se per shkak se mendojne që gjendje te tilla janë normale për moshën e tyre.

Përkundër mendimit të tyre, analizat në të gjithë botën tregojne se 35% e grave që kryejnë ekzaminime rutinore gjinekologjike kanë rrjedhje të pavullnetshme uretrale dhe 40% kanë ulje apo renie të moderuar ose të rëndë të organeve gjenitale. 13% e grave pas menopauzës kanë shkarkim të pavullnetshem të zorrëve (inkontionence te zorrëve).

 

Këto kushte nuk janë normale për çdo moshë, dhe këto sëmundje mund të shkaktojnë çrregullime të konsiderueshme fiziologjike, sociale, emocionale, seksuale, psikologjike dhe profesionale.

Trajtimi persa i perket inkontinences dhe prolapsit mund të jetë: kirurgjikal ose jo kirurgjikal.

Mjekët e Zan Mitrev Clinic ofrojne qasje individuale per cdo pacient dhe trajtim bazuar ne nevojat e cdo pacienti. Ne i ofrojmë pacienteve tane te gjitha mundesite e trajtimit per gjendjet e tyre dhe I ndihmojme ato qe te zgjedhin trajtimin me te mire.
Cdo grua, aktivitetet e përditshme si dhe cilesia e jetes se tyre preken  nga këto kushte, duhet të patjeter te kërkojnë kujdesin dhe ndihmen e duhur mjekësore.

 

 

Mundohuni te dalloni simptomat tuaja:

 

1 Ju ndodh që të lëshoni urinë pa vullnetin tuaj kur kollitni, teshtini, vraponi, kërceni, qeshni, mbani peshë, keni marrëdhenie seksuale, etj.

  1. Shpesh ndjeni se keni nevojë për të urinuar, dhe urinoni përpara se të arrini tualet
  2. Urinoni çdo orë të ditës ose më shumë se dy herë gjatë natës
  3. Rastësisht ose pa dashje lëshoni gazra ose jashtëqitje të paktën një herë në javë
  4. Shpesh ndjeni se keni nevojë për të zbrazur/shkarkuar zorrët dhe ju ndodh që të mos e mbani jashtëqitjen deri në momentin e mbrritjes tuaj në tualet
  5. Vëreni fryerje (top) në zonën e vaginës gjatë momentit kur bëni banjë dhe ju duhet ta ktheni atë në vaginë në mënyrë që tv mund të urinoni
  6. 7. Ndjeni presion dhe tërheqje në zonën e vaginës e cila reduktohet ose zhduket pasi të shtriheni

Nëse përgjigja është PO për ndonjë nga këto pyetje, bëni rezervimin e kontrollit tuaj tek mjekët tanë subspecialistë në urogjinekologji dhe kirurgji rindërtuese të pelvisit.

 

Ekzaminimi dhe terapia

Vizita fillestare zgjat mesatarisht 30 minuta, dhe ekzaminimi është shumë i ngjashëm me ekzaminimet rutinë gjinekologjike. Keni kohë të mjaftueshme për të folur për gjendjen tuaj dhe opsionet e trajtimit.

Teste dhe aparate diagnostikimi bashkëkohore dhe të përshtatura.

 

Procedurat:

Vaginoplastika (plastikë dhe përtëritje vaginale)

Perineoplastia (ngushtimi i hyrjes vaginale)

Plastike tek buzët e mëdha dhe të vogla të vulvës

Reduktimi dhe rritja të klitorisit

Himenoplastikë

Rimodelimi me lazer

Trajtimi i inkontinencës me ose pa shirit

Korrigjim i Cistocellës (fshikëza e zbritur/rënë)

Korrigjimi i Rektocellës / Enterocellës (Zorrës së zbritur)

Heqja e fshikëzës pas histerektomisë

Ngritje të mitrës

Histerektomi (vaginale, abdominale, laparoskopike)

Histeroskopi

Ablacion endometrik

 

Prof. Dr. Vasil Iliev

Specialist gjinekolog – akusher, subspecialist urogjinekolog