Tестирање за COVID-19 без закажување и Drive In пункт

Дневна доза здравје

декември 12,2020

Разновидни опции согласно вашите потреби

Со цел да помогнеме во борбата против неконтролираното ширење на пандемијата, почнувајќи од денеска започнуваме со тестирање без закажување. Исто така креиравме и можност да пристапите со вашето возило директно во нашиот Drive In пункт.

Никој нема да биде вратен, а сите оние кои имаат закажано термин истиот ќе биде доследно почитуван. Попустот од 10% за закажување термин оn-line сеуште е актуелен.

Нашиот COVID-19 пункт ќе работи секој работен ден од 7:00 до 19:00 часот, додека за викендите работното време е од 8:00 до 15:00 часот.

Во склоп на овој пункт овозможувме и рентген снимање, CT скен и земање примероци за дополнителни лабораториски анализи за COVID-19 како и сите останати варијанти на тестирање за веќе прележана COVID-19 инфекција како антигени и антитела.

Исто така достапни се и прегледи од лекар за пациенти позитивни на COVID-19, по претходно закажан термин.

Цените на тестовите во зависност од тоа дали се работи за индивидуалци, семејства или компании почнуваат од 1500 денари за индивидуален антигенски тест од кој резултатите ги добивате за 30 минути од земен примерок. Стандардниот SARS-CoV-2 PCR тест сега чини 2900 ден, а резултати добивате во рок од неколку часа од земен примерок. Рентген снимање кое вклучува дополнителна обработка на резултатите со специјална метода со AI – вештачка интелигенција и чини 2000 денари.

За семејства и компании имаме специјална понуда која се движи од 2750 до 2450 денари во зависност од бројот на тестирани.

Секако достапна е и најисплатливата опција т.е сезонскиот комбиниран тест кој освен COVID-19 детектира сезонски грип (Инфлуенца А Инфлуненца Б и RSV), како и други видови вируси типични за ова време од годината, по цена од 3000 ден.