Тестови за коронавирус (SARS-CoV-2) oд 1500 до 3000 ден

Дневна доза здравје

ноември 11,2020


Бројките на заразени од вирусот вртоглаво растат, но не секоја покачена температура и кашлица се предизвикани од КОВИД-19.

Со цел соодветно детектирање на вистинската причина, а со тоа и навремено спречување на ширењето на пандемијата, во нашата генетска лабораторија достапни се сите различни видови тестови за корона вирусот и за останатите сезонски вируси и бактерии со аналитички капацитет од 2000 тестови дневно.

Најисплатливата варијанта е комбинираниот тест кој освен КОВИД-19 детектира сезонски грип (Инфлуенца А и Инфлуенца Б) како и други видови вируси типични за ова време од годината, по цена од 3000 ден.

За сите оние кои сакаат да направат само ковид тест, на располагање се следните опции: брз антигенски за 1500 ден, стандарден PCR за 2900 ден. А достапни се и поволности за семејства и специјални пакети за компании.

Резултатите се добиваат од 30 мин до неколку часа, во зависност од типот на тестот.

Клиничката болница Жан Митрев веќе неколку години во својата редовна пракса користи PCR тестови за истовремена PCR детекција на десетици респираторни вируси и бактерии и истите можат да детектираат: само Коронавирус (SARS-CoV-2), комбинација од Koронавирус (SARS-CoV-2), инфлуенца А/Б, или пак и Коронавирус (SARS-CoV-2) + 33 респираторни вирус и бактерии

Придржувајте се строго до мерките и препораките, останете безбедни и заштитете се себеси и Вашите најблиски. Реагирајте соодветното и брзо во оваа ситуација. Закажете термин на 02/3091-484 или он-лајн: https://zmc.tiktak.mk/