Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

26.03.2020

Успешна операција кај новороденче со транспозиција на големи крвни садови


И покрај прогласената пандемија на коронавирус Клиничката болница „Жан Митрев“ непречено пружа здравствени услуги за сите пациенти.
Пред два дена од Клиниката за педијатрија беше дијагностицирано новороденче со транспозиција на големите крвни садови. Новороденото беше донесено во нашата клиника само три часа после породувањето. Заради срцевата аномалија, крвта не можеше да се снабдува со кислород, па во многу тешка состојба беше префрлено и итно оперирано.
Се направи комплетна корекција на сите аномалии на срцето. Операцијата траеше четири часа и помина во најдобар ред. Следниот ден, бебето беше тргнато од машината за дишење и се почна со сите мерки на опоравување.
“Убаво е чувството кога едно бебе кое е комплетно модро и се бори за живот, веднаш по корекцијата ќе го видите во убава розова боја, бара храна и се бунтува со плачење…”- изјави д-р Жан Митрев по операцијата на овој наш најмал пациент во овој период.
Посветеноста и ентузијазмот на тимот на Д-р Митрев извојуваа уште една победа и донесоа насмевки и надеж во уште едно македонско семејство.
Првата информација за постоперативната состојба на детето и веста дека е извадено од апаратот за дишење родителите  ја примија со возбуда, среќа и многу благослови за персоналот и клиниката.
Во време кога светот се соочува со најголемата здравствена криза, Клиничката болница „Жан Митрев“ и целокупниот персонал се максимално посветени на грижата за здравјето и на нашите најмали пациенти.