Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

23.05.2020

Успешно извршена прва трансплантација на срце во државава

Доктор Жан Митрев со тим од нашата клиника учествуваа во првата трансплантација на срце во државава. Операцијата се одвиваше изминатава ноќ и успешно заврши рано изутринава.
– Трансплатацијата е успешна! Ова е огромен успех на македонското здравство. Честитки до сите колеги – е последната информација од утрово која стигна од  Клиниката за кардиохирургија во државниот Клинички центар каде што се извршување трансплантацијата.
Донор на срцето е почината пациентка чие семејство се согласило срцето да го добие друг пациент кој веќе долго време чека донор, за што изразуваме огромна благодарност.
Освен доктор Жан Митрев, во тимот кардиохирурзи кои ја извршија трансплантацијата беа и доктор Сашко Јовев (Државна Кардиохирургија), и Александар Николиќ (Клиника Систина).